Ana içeriğe atla

Milletvekili Ersoy, nakliyecilerle toplantı yaptı

KAYSERİ (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yahyalı Belediyesi'ni ziyaret ederek ilçedeki nakliyeci esnafıyla toplantı düzenledi.Belediyeden...
KAYSERİ (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yahyalı Belediyesi'ni ziyaret ederek ilçedeki nakliyeci esnafıyla toplantı düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, dijital takograf uygulamasının yürürlüğe girmesiyle ortaya çıkacak sıkıntıların masaya yatırıldığı toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.



Toplantıda nakliyeci esnafıyla konuşan Baki Ersoy, şunları kaydetti:

"Nakliyecilik sektörünün zaten önceden gelen sıkıntıları var. Nakliyeciler, 10 sene önceki fiyatlarla çalışıyor. Tonaj problemleri var. Bunun yanında lastik, mazot, işçilik fiyatları almış başımı gitmiş. Zaten kendini zor döndüren bir sektör. Bunun yanında da cezalar çok yüksek, esnaf kaldıramıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nı arayarak 'Biz Cumhur İttifakıyız. Biz, bu ülke için doğru olanı yapmak zorundayız. Vatandaşa zarar veriyorsak eğer bunu hep birlikte düzenlememiz gerekir' dedim. Şoförler 4,5 saat araç kullansın 45 dakika dinlensin. İnsani açıdan bu oldukça makul bir düzenleme. Ama bunu 9 saat ile sınırlayıp, 15 saat çalışamazsın dediğiniz anda bu farklı sonuçlara gidiyor. Bunu uygulayacak altyapı tesis anlamında Türkiye’de yok. Bu konuda Bakanlıklarımız çalışma yapacaklarını söylediler. Problemin farkına varıldı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konuda bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum."



Ersoy ayrıca Kayseri'deki nakliyecilerden kurulacak bir heyetle bakanlıktan randevu alıp görüşeceklerini ifade etti.

Toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Yahyalı İlçe Başkanı Nebi Akkuş, Yahyalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiye, Batı'ya 42 milyar dolarlık kara yolu ihracatı yapıyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, Türkiye'nin Batı'ya kara yolu ile yapılan ihracatının yıllık 42 milyar dolar olduğunu belirterek, "Her ne olursa olsun Batı, taşımanın önüne bir engel koymuyor. Bazı AB üyesi ülkeler, koronavirüsten dolayı genel olarak sokağa çıkma yasağı uygularken, taşımacılığa engel koymuyor. Çünkü bunlar gıda, ilaç, ham madde, belki maske ve koruyucu malzeme taşıyor." dedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınının sektöre etkisini değerlendirdi. Batı'ya yıllık 42 milyar dolar kara yolu ile yapılan ihracat olduğunu belirten Şener, bunun yüzde 60-70'ini Türk araçları, kalanını da yabancı araçların yaptığını bildirdi. Şener, "Sürücülerimiz ile herhangi bir sorun yaşamadık. Sürücülerimiz, bir kabin içerisinde genelde izole hayat yaşayan ve genelde güvende olan arkadaşlar.

İzmir'de Nakliyeciler Sitesi'nde endişelendiren kalabalık

İzmir'de, Nakliyeciler Sitesi'nde, şoför ve diğer nakliye görevlilerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen sosyal mesafe kuralına uymadığı ve kalabalığa rağmen hiçbir önlem alınmadığı gözlendi. Türkiye'de, uzmanlar sık sık vatandaşları zorunlu haller dışında evde kalmaları, dışarı çıkmak zorunda olduklarında ise sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarırken, bazı yerlerde bu uyarılar dikkate alınmıyor.

Adana Evden Eve Nakliye

ADANA PİKAP TAŞIMACILIK Adana’da yaşayanlar, ev eşyası veya ofis taşımacılığı için küçük araç isteyenler için uygun fiyat garantisiyle Adana Pikap Nakliye hizmetimiz bulunmaktadır. Nakliyat kamyonetleri olarak bilinen pikap araçlarda şehir içi veya dışı taşımacılıkta kullanılır. Firmamızda bulunan geniş araç filosunun içinde yer alan pikaplar son donanıma sahiptir. Tecrübemize tecrübe katarak performansı yüksek elemanlarımızla eşyanızı alabilecek kadar büyük ve küçük araçlarımızla hizmetinizdeyiz. Adana  pikap taşımacılığı mini nakliyat işlemlerinde en iyi yoldur. Dar sokaklarda anlık nakliye işlerinizi kolaylıkla yaparız. Adana nakliye fiyatlarımızda  ev taşıma dahil diğer taşımacılık işleri içinde en uygun fiyatlara yapılır. Adana’da hizmetlerinden ödün vermeyen ve taşımacılık denince akla ilk gelen firma olmanın bize verdiği çalışma azmimizle yanınızdayız.  Bizden talep ettiğiniz hizmetlerimizde elimizden geleni değil hizmetimizin gerektirdiği şekilde çalışmaya devam ediyoruz